Deurne


De Rijtse Vennen

 

 

thema
Openbare ruimte
status
Gerealiseerd

De Rijtse Vennen is een nieuwe woonwijk van ruim 300 woningen. De stedenbouwkundige uitgangspunten waren duurzaamheid, veiligheid, (be)leefbaarheid en eigen identiteit. Het inrichtingsplan voor de openbare ruimte sluit hier op aan.

Gekozen is voor veel groen, natuurlijke materialen, brede trottoirs en royale ontmoetingsplekken. Verkeerskundige oplossingen en de vormgeving van parkeervoorzieningen en erfafscheidingen zijn volledig geïntegreerd in het ontwerp, volgens het principe van Shared Space. De totale openbare ruimte is vormgegeven als aantrekkelijke verblijfsruimte, waar de weggebruiker te gast is.

a

LOCATIEDeurneOPDRACHTGEVERGemeente DeurnePERIODE2008-2014SAMENWERKINGBureau Wissing,Minos&Twisk

 

sbk-plan-wissing_078902-a00-02_01v17

 

voorbelden  beplanting en materialen

 

afbeelding-3

afbeelding-6

 

 

 

parkzone

DEU Werktekening Paul01.dgn

afbeelding-8

 

ontwerp hof

Y:projecten 2008�809-DEU inrichtingsplanDEU CADDe Hofonwerp

 

3d-schets-hof-002

3d-schets-hof-001