heemstede


nieuw overbos

thema
Openbare ruimte
status
Gerealiseerd

Het ouderencomplex Overbos is toe aan vervanging omdat het niet meer voldoet aan de huidige woon- en zorgwensen. In samenwerking met de architecten zijn in het ontwerp landschap, buitenruimte en architectuur optimaal op elkaar betrokken.

Door de nieuwbouw in 3 volumes te delen zorgen we voor bijzondere doorzichten op ’t Sorgbosch en een optimale bezonning. Met name de parkeeropgave vroeg bijzondere aandacht. Deze is ingepast door te werken met reliĆ«f en bos waarbij het terrein is voorbereid op parkeeruitbreiding bij een eventuele functieverandering van het gebouw. Zo kan het landschap rond het nieuwe gebouw zich op duurzame wijze ontwikkelen.

a

LOCATIEHeemstedeOPDRACHTGEVERAM WonenPERIODE2007-2012OMVANG2,5 haSAMENWERKINGDrost en Van Veen Architecten

 

overbos-plankaart-07

nieuw-overbos-do-pag-3

05-m-rand

06-m-rand

details-m-rand

impressies-achmea-nieuw-overbos_fr_0001lr