Bosloket Maldegem

Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen en de 3 Oost-Vlaamse Bosgroepen riepen begin dit jaar samen het ‘bosloket’ in het leven. Een gezamenlijk initiatief waar Oost-Vlaamse gemeenten, bedrijven en particulieren terecht kunnen voor zowel eerstelijnsadvies als een begeleiding op maat. Het doel van het Bosloket is om steden en gemeenten te stimuleren om in te zetten op bosuitbreiding op hun grondgebied en daardoor het landschap en leefomgeving klimaatgezonder te maken.

Het Bosloket heeft Vista uitgekozen om adviezen te geven bij bosuitbreiding en in het bijzonder bosuitbreidingen te visualiseren. Vista heeft veel ervaring met het ontwerpen van bossen en met het maken van waarheidsgetrouwe beelden. Daarbovenop modelleert Vista zelf bomen en vegetatie, waardoor we naast afbeeldingen ook indrukwekkende films kunnen maken. We zijn hierdoor instaat om bosuitbreiding wervend te visualiseren en we dragen daarmee bij aan het vergroenen van België.

 

LOCATIEMaldegemBelgiëOPDRACHTGEVERProvinciebestuur Oost-VlaanderenVlaamse BosgroepenCATEGORIEPERIODE2021STATUSGepubliceerd

 

modelling film van de bosuitbreiding

 

We hebben het beplantingsplan van Maldegem gebruikt voor het maken van een animatiefilmp. We gebruiken hiervoor het programma UnReal. De bomen en vegetatie zijn door ons zelf gemodelleerd. Zo kunnen we tot in de details (zie de eikenblaadjes en de bloemen van de gelderse roos) een natuurgetrouwe weergave geven van de aanplant en het eindbeeld. Het filmpje kan door ons op YouTube worden gepubliceerd.

 

Detail Anthriscus sylvestris – Fluitenkruid

Vogelvluchtperspectief bosuitbreiding

Detail Quercus robur – Zomereik

Detail Prunus spinosa – Sleedoorn

Doorzicht vanuit het bos

 

Film gemaakt doorAntonio Santana Pliz

 

 

Visualisatie van het geboortebos in Maarkedal